Παρασκευή, Αυγούστου 2

ΔΕΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

1.) Μαξιλάρια.

Θα πρέπει να αλλάζετε το μαξιλάρι σας κάθε δύο έως τρία χρόνια. Για ένα πράγμα, μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής για τα ακάρεα σκόνης όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε. Δεύτερον, επειδή χάνει σχήμα με την πάροδο του χρόνου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένταση και πόνο στον αυχένα.
Θα πρέπει επίσης να πλένετε μαξιλάρια μεταξύ τους, φυσικά.
2.) Καλώδια ρεύματος (ισχύος) .

Οι καλώδια υποδοχής ρεύματος ηλεκτρικών συσκευών, φυσικά, δεν μπορούν να είναι «κακά» με την αληθινή έννοια. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο πόσο ισχυρά είναι μαζί σας σε χρήση, άλλωστε, είναι το οικιακό αντικείμενο, πιθανότατα μια πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί από βραχυκύκλωμα. Κάθε δύο χρόνια, επομένως, αναγγέλλεται αυστηρότερη δοκιμή υλικών. Ρωτήστε έναν ηλεκτρολόγο !
3.) Γυναικείοι Στηθόδεσμοι (Σουτιέν).

Μόλις το σουτιέν γίνει άβολο με οποιοδήποτε τρόπο - επειδή χάνει την ελαστικότητά του, έχει παραμορφωθεί με το πλύσιμο ή δεν προσφέρει πλέον στήριξη - μπορείτε να το απορρίψετε χωρίς ίχνος από βάρος συνειδήσεως (οικονομικά). Γενικά, αυτό θα πρέπει να ισχύει μετά από περίπου δύο (2) χρόνια.
Είναι επίσης καλό, αν δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι η ποιότητα του υλικού και η επεξεργασία είναι καλή ή άριστη. 
4.) Βούρτσες μαλλιών.

Οι βούρτσες πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα. Στην ιδανική περίπτωση, αφαιρέστε τα χτενισμένα μαλλιά σας με το χέρι σας αμέσως μετά το βούρτσισμα. Μετά από ένα χρόνο, η βούρτσα πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως. Βούρτσισμα με φυσικές τρίχες ακόμη και λίγο νωρίτερα.
5.) Απολυμαντικά.

Τα απολυμαντικά, αντισηπτικά (χεριών, σώματος κλπ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρεις μήνες, μετά από τα οποία χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.
6.) Χημικά ψεκασμού, απωθητικά εντόμων.

Όπως τα απολυμαντικά, τα σπρέι εντόμων, όπως τα κουνούπια, καθίστανται αναποτελεσματικά με την πάροδο του χρόνου - αλλά στην περίπτωση αυτή μόνο μετά από περίπου δύο χρόνια.
7.) Πυροσβεστήρας.

Οι πυροσβεστήρες πρέπει να απορρίπτονται επαγγελματικά μετά από 20 έως 25 χρόνια. Επιπλέον, φυσικά, περιμένουν κάθε δύο χρόνια και ενδεχομένως ξαναγεμίζουν. Αν η συσκευή παρουσιάζει προφανή ζημιά, πρέπει βεβαίως να αντικατασταθεί αμέσως. Ένας ειδικός σε ..."πυροσβεστήρες" ξέρει καλύτερα!
8.) Πιπίλες (παντός είδους θήλαστρα μικρών παιδιών).

Τόσο οι λακτές όσο και οι πιπίλες από σιλικόνη μπορούν να παραμείνουν σε χρήση για έναν έως δύο μήνες. Ωστόσο, τα πιπιλίματα λατέξ θα πρέπει να αντικατασταθούν το αργότερο όταν αρχίζουν να ..."κολλάνε" στα δάχτυλά μας.
Επίσης θυμηθήτε, η πιπίλα σιλικόνης θα πρέπει να αλλάξει αμέσως αν έχει σημάδια τσιμπήματος, δαγκώματος ή ρωγμές. Επιπλέον, μπορεί να είναι σκόπιμο να δώσετε στο παιδί σας μια νέα πιπίλα ακόμα και μετά από μια ασθένεια.
9.) Σφουγγάρι κουζίνας.

Στην πραγματικότητα, το σφουγγάρι της κουζίνας είναι το πιο υγιεινό μέρος στην κουζίνα σας, καθώς τα βακτήρια και οι μύκητες αισθάνονται άνετα στο υγρό περιβάλλον τους. Επομένως, αλλάξτε το σφουγγάρι της κουζίνας κάθε δεύτερη εβδομάδα ή τουλάχιστον βράστε με ζεστό νερό, έτσι ώστε τα βακτήρια να πεθάνουν και μπορείτε να πλύνετε τα πιάτα σας πάλι χωρίς αηδία.
10.) Οδοντόβουρτσα.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, τα βακτήρια ανθίζουν κυριολεκτικά με υγρασία και θερμότητα. Αν βρουν πολλές επιφάνειες για να κρυφτούν, ούτως ή άλλως. Τέτοιες συνθήκες μπορούν επίσης να βρεθούν στην οδοντόβουρτσα σας, οπότε πρέπει να αγοράσετε ένα νέο τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες. Οδοντίατροι συνιστούν ακόμη και μια μηνιαία αλλαγή. Ακόμη και μετά από ασθένεια συνιστάται η απόρριψη της παλιάς μολυσμένης οδοντόβουρτσας.
Εάν οι τρίχες είναι κομμένες,  τριμμένες, ή και φθαρμένες, ήρθε η ώρα για μια νέα οδοντόβουρτσα.
Ακόμη και αν τα καθημερινά οικιακά αντικείμενα, δεν έχουν ημερομηνία λήξης, είναι καλό να γνωρίζουμε πότε θα πρέπει σταδιακά να αντικατασταθούν. Τελικά, όμως, η διαίσθησή σας και ο βαθμός φθοράς θα σας δείξουν το καλύτερο, από την στιγμή που πρέπει να ανησυχείτε η αντικατάσταση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΟΣΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ Ή ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ