Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ: Tα μοναδικά ζώα που θα επιζήσουν από μια πυρηνική καταστροφή.


 
Λένε πως είναι τα μοναδικά ζώα που θα επιζήσουν από μια πυρηνική καταστροφή. Δύσκολα θα το επιβεβαιώσουμε κάποτε αυτό, αλλά αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι οι κατσαρίδες είναι ένα μεγάλο και επίμονο πρόβλημα για την πλειονότητα των σπιτιών, ειδικά στις πόλεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι απλοί και εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας.

Δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό:

1. Βορικό οξύΕίναι ένας διαδεδομένος τρόπος σπιτικού δολώματος για να σκοτώσετε τις κατσαρίδες. Αναμίξτε ένα μέρος σκόνης βορικού οξέος με ένα μέρος από λευκό αλεύρι και ένα μέρος ζάχαρης. Ανακατέψτε καλά μέχρι να φτιάξετε μια πάστα που θα μοιάζει με ζύμη. Τοποθετήστε μπαλάκια αυτής της ζύμης σε διάφορα σημεία του σπιτιού όπου έχετε προσέξει ότι τα επισκέπτονται συχνά. Το αλεύρι και η ζάχαρη στο μείγμα θα προσελκύσει τις κατσαρίδες και το βορικό οξύ θα τις σκοτώσει.

Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα παρόμοιο δόλωμα σε αναλογία 1 μέρος βορικού οξέος, 1 μέρος κακάο και 2 μέρη άσπρο αλεύρι.

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το δόλωμα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι κατσαρίδες έχουν φύγει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κρατήστε αυτό το μείγμα μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα, αφού είναι αρκετά τοξικό.

2. Ζάχαρη και μαγειρική σόδαΜπορείτε να κάνετε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και να το “πασπαλίσετε” κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Όσες τρέφονται με αυτό το μείγμα πεθαίνουν, επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους και τις κάνει να “σκάνε”.

3. Διάλυμα σαπουνιούΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι μπάνιου για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Ετοιμάστε ένα μείγμα με σαπούνι και νερό (με αρκετό σαπούνι) και ψεκάστε με αυτό απευθείας επάνω τους. Οι περισσότερες θα πεθάνουν αμέσως, επειδή το διάλυμα κλείνει τους πόρους με τους οποίους αναπνέουν.

4. Φύλλα δάφνηςΤα φύλλα δάφνης είναι αρωματικά φύλλα που χρησιμοποιούνται κυρίως στην ινδική μαγειρική. Έχουν ένα πικάντικο, αλλά ωραίο άρωμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τριμμένα σε σκόνη (αποξηραμένα) φύλλα δάφνης κοντά στη φωλιά και σε άλλα περιοχές, όπου οι κατσαρίδες συχνή. Η μυρωδιά θα κάνουν οι κατσαρίδες σημεία και οι κατσαρίδες θα προτιμήσουν να απομακρυνθούν από το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να τις σκοτώσετε.

5. Διάλυμα αμμωνίαςΠροσθέστε δύο φλιτζάνια αμμωνίας σε ένα κουβά γεμάτο νερό και ξεπλύνετε με αυτό το διάλυμα το νεροχύτη της κουζίνας σας και όλες τι υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε αυτό το “κόλπο” μία φορά την εβδομάδα.

6. Πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδιΚάντε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη, μία σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι, μέσα σε ένα λίτρο νερού. Αφήστε το να σταθεί για μία ώρα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι σε αυτό το μείγμα και εφαρμόστε το σε όλους τους χώρους στο σπίτι σας όπου συχνάζουν οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά του μείγματος θα τις κάνει να τραπούν σε φυγή.

7. ΑγγούριΠάρτε ένα κουτί από αλουμίνιο και τοποθετήστε μερικές φλούδες αγγουριού ή κομμάτια μέσα σε αυτό. Αφήστε το όλη τη νύχτα. Οι χυμοί του αγγουριού θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο στο κουτί και θα παράγουν μια μυρωδιά που οι κατσαρίδες δεν μπορούν να αντέξουν.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23

UPSat, ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος ανοιχτής σχεδίασης και ανοιχτού λογισμικού

Ο UPSat, ο πρώτος ελληνικός μικρός δορυφόρος ανοιχτής σχεδίασης και ανοιχτού λογισμικού, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην εταιρεία νανοδορυφόρων Innovative Solutions In Space (ISISpace), τεχνοβλαστό του Πολυτεχνείου του Ντελφτ της Ολλανδίας.
Ο UPSat σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το Libre Space Foundation και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας για να συμμετάσχει στην διεθνή ερευνητική αποστολή QB50. Πρόκειται για μια διεθνή ερευνητική αποστολή 50 δορυφόρων με σκοπό την συλλογή δεδομένων για τη θερμόσφαιρα, το ανώτατο στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης. Το εγχείρημα συντονίζεται από το βελγικό Ινστιτούτο Δυναμικής Ρευστών «Von Karman».
Η παράδοση του UPSat στην ISISpace είναι η πρώτη ολοκληρωμένη στο πλαίσιο του προγράμματος QB50. Οι μηχανικοί από τα Τμήματα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, καθώς και του Libre Space Foundation, που κατασκεύασαν τον UPSat, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Von Karman» και τους μηχανικούς της ISISpace, ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλες τις διαδικασίες ελέγχου και παράδοσης, προκειμένου να επιτρέψουν την ενσωμάτωση του UPSat στο σύστημα εκτόξευσης.
Ο UPSat θα παραδοθεί από την ISISpace στην ιδιωτική αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Orbital ATK. Στη συνέχεια, αναμένεται να εκτοξευθεί μέσω του ρομποτικού διαστημοπλοίου τροφοδοσίας Cygnus της τελευταίας και να φθάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την 30ή Δεκεμβρίου 2016. Τελικά, μετά την επιτυχή σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο UPSat θα εκτοξευθεί από το σύστημα εκτόξευσης της NanoRacks που βρίσκεται στον ISS.
Αν όλα πάνε καλά, αυτό θα είναι το επιστέγασμα του οράματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Libre Space Foundation για έναν δορυφόρο ελληνικής κατασκευής, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οικοσυστήματος ανοιχτών τεχνολογιών στο διάστημα.
Το Libre Space Foundation (LSF) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως σκοπό την προώθηση, εξέλιξη και ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα τεχνολογιών για το διάστημα. Το LSF σχεδίασε, κατασκεύασε και παρέδωσε υποσυστήματα του UPSat (υλικό και λογισμικό), αναπτύσσοντάς τα ως εγχειρήματα ανοιχτού κώδικα.

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ MONSANTO - BAYER. Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Δύο γίγαντες των χημικών και αγροτικών βιομηχανιών συμφώνησαν προς συγχώνευση την Τετάρτη για 66 δισ. δολάρια: Η αμερικανική Monsanto και η γερμανική Bayer, η οποία ήταν και η πρώτη κατασκευαστής της ασπιρίνης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία για φέτος, η οποία θα δημιουργήσει και τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής σπόρων και αγροτικών χημικών στον κόσμο.
Εάν η συγχώνευση ολοκληρωθεί, θα ενώσει δύο εταιρείες οι οποίες λίγο-πολύ έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στο τί τρώμε και τί φάρμακα παίρνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Δύο φίλοι οι οποίοι κατασκεύαζαν μπογιές, ξεκίνησαν τη Bayer το 1863. Η εταιρεία γιγαντώθηκε γρήγορα και έγινε διάσημη για την παροχή ηρωίνης ως αντιβηχικό το 1896, και την ασπιρίν το 1899. Η εταιρεία ήταν συνεργαζόμενη με τους Ναζί κατά το Β’ ΠΠ και χρησιμοποιούσε εξαναγκαστική εργασία. Σήμερα, η εταιρεία, η οποία βασίζεται στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, κατασκευάζει φάρμακα και έχει και μονάδα επιστήμης καλλιεργειών η οποία φτιάχνει ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα. Ο στόχος της εταιρείας είναι η πρωτοκαθεδρία στις αγορές των χημικών και των φαρμάκων για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά.
 
Η Μοnsanto ιδρύθηκε το 1901 και αρχικά κατασκεύαζε την λίγο-πολύ γνωστή σε όλους σακχαρίνη, πριν επεκταθεί σε βιομηχανικά χημικά, φαρμακευτικά και αγροτικά προϊόντα. Είναι γνωστή αφού συνέθεσε μερικά από τα χειρότερα τοξικά χημικά όπως τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs) τα οποία έχουν, πια, απαγορευτεί.
Είναι επίσης γνωστή για τη σύνθεση του «Αgent Orange», ένα… ζιζανιοκτόνο το οποίο χρησιμοποιήθηκε μαζικά στον πόλεμο του Βιετνάμ από τις ΗΠΑ ως χημικό όπλο.
Τη δεκαετία του 70 λάνσαρε το ζιζανιοκτόνο Roundup ενώ τη δεκαετία του 80 ξεκίνησε τη δημιουργία των γενετικά τροποποιημένων φυτών, όπως σόγια και καλαμπόκι. Η νέα Monsanto «γεννήθηκε» το 2000 μετά από σειρά συγχωνεύσεων.
Η συμφωνία συγχώνευσης θα μπορούσε να είναι και η μεγαλύτερη στην ιστορία, αλλά δεν είναι ακόμη σίγουρη. Θα υπάρξουν πολλά αντιμονοπωλιακά εμπόδια.
Στη Γερμανία, για παράδειγμα, ο λαός αντιστέκεται στην χρήση και κατανάλωση των γενετικά τροποποιημένων φαγητών.
Η αντιπάθεια αυτή είναι τόσο μεγάλη που είναι παράνομη η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών στη χώρα. Στις ΗΠΑ, η Monsanto θεωρείται πραγματικός «διάβολος» αφού πιστεύεται πως είναι η «βιτρίνα» των κακών αμερικανικών βιομηχανιών στη Γερμανία, ενώ τα χημικά της θεωρούνται υπεύθυνα για την παρολίγον εξαφάνιση των πεταλούδων «μονάρχης» στη Βόρειο Αμερική.
πηγή:http://www.makeleio.gr